مهران محمدنژاد ميرجانى، نامى بزرگ در صنعت قهوه ايران است ، اولين قهرمان ملى باريستا ايران ، اولين سفير قهوه از ايران در جهان ، عضو ارشد هيئت علمى باريستا ايران
مهران در ١٣٦٥/٠٦/٢٨ در خانواده اى هنر دوست در جنوب ايران متولد شد ، تحصيلات او در رشته مهندسى نرم افزار است ، اما میل به رقابت او باعث شد در رشته هاى ورزشى مانند فيتنس و موتور سوارى به فعالیت بپردازد و بارها عناوین متعددی را کسب کند ، مهران در اواسط تحصيل به دليل شور و اشتياقى كه نسبت به صنايع غذايى داشت ، زندگی خود را تغییر داد و اولين كافى شاپ خود را در سال ٢٠٠٧ در شهر بندر عباس به نام “كافه ياسى” افتتاح نمود .
علاقه او به این رشته از صنايع غذایي باعث شد که او هر روز به دست آوردهاى بيشترى در اين زمينه برسد ، براى به روز بودن در این صنعت دوره هاى علمى زيادى را در ايران و كشورهاى تركيه ، امارات نزد اساتيد مطرح جهانى گذراند پيش از انكه در ايران زمزمه اى از مسابقات ملى باريستا ايران به گوش برسد ، او با عشق به علم قهوه در اين زمينه به پيشرفتهاى چشمگيرى دست يافت.
پس از بازگشايى انجمن باريستا ايران توسط محمد آقا محمد خانى ، مهران به عضويت اين انجمن در ايران در آمد و با استفاده از فرصت علمى به وجود آمده توسط انجمن باريستا ايران او هر روز موفق به كسب مهارتها و تجربيات بيشتر در سطح بسيار بالا و حرفه ای در این رشته شد.
عشق به هيجان ، آدرنالين، قهرمانى ، ارتقا سطح علمى و اين قبیل فاكتورها باعث شد كه از اولين مسابقه در اين صنعت ، مهران وارد مسابقات شود و هر بار افتخار جديدى براى خود و صنعت قهوه ايران به ارمغان بياورد .
از تحولاتى كه مهران با حضورش در مسابقات بر صنعت قهوه ايران گذاشت ، مي توان به ، اوصول پرزنتيشن حرفه اى ، نحوه علمى درست كردن سيگنيچر درينك ، پوشش باريستا و استفاده از قهوه تخصصى اشاره كرد ، لازم به ذكر است كه مهران محمد نژاد اولين باريستا ايرانى است كه قهوه تخصصى را در ايران معرفى و پرزنت كرد ، تا پيش از آن هيچ كس در ايران از قهوه تخصصى اطلاعاى نداشت .
مهران مي گويد كه واقعأ خوشهالم كه باعث چنين رشد و پيشرفتى در كشور شدم چرا كه چهره مسابقات ديالوگ ها ، قهوه مصرفى و … بخشهاى بزرگى را تحت تاثير قرار دادم و به سمت موج سوم قهوه هدايت كردم و اين باعث افتخار من است .
مهران به عنوان اولين قهرمان ملى ايران ، اولين سفير قهوه ايران بايد به مسابقات جهانى باريستا در سياتل آمريكا مي رفت اما با رد درخواست ويزا او و تيم ملى ايران در كنسولگرى ايالات متحده در انكارا ، كل تيم ايران نا اميد از حضور در رقابتهاى جهانى به تهران باز گشت ، اما از انجايى كه مهران حاضر نبود تسلیم شود و شانس خود را براى حضور در مسابقات باريستا جهان از دست بدهد ، تسليم نشد و دوباره با تلاش مضاعف و با كمك جمع كوچكى از دوستان موفق به دريافت ويزا ايالات متحده در ايروان ارمنستان شد.
تنها 9 روز قبل از شروع مسابقات جهانى ، اما به تنهایى ، او نمي توانست هيچ هم تيمى در رقابت جهانى به همراه داشته باشد ، اما شخصيت كاريزماتيك و قوى او باعث شده بود با اين شرايت هم به مسير ادامه دهد ، مهران واقعأ به تنهایى سردمدار قهوه ايران در رقابتهاى جهانى بود و اين عشق و شور مهران دور از ديد جهان قهوه نماند و باعث شد توجه جامعه جهانى صنعت قهوه به ايران و پتانسيل بالا در اين رشته جلب شود .
او با سخت ترين شرايط به مقام ٤٠ از ٤٩ كشور و تيم حاضر در رقابتها دست يافت ، بالا تر از كشورهایى مثل آلمان ،بلژيك و تركيه . مهران محمد نژاد باعث افتخار ملى حاضران در صنعت قهوه كشور بود و بخاطر تصويرى كه او از شور و اشتياق جوانان ايرانى در ذهن فعالان و توليد كنندگان اين صنعت ساخت توانست قراردادهاى تجارى زيادى را در این صنعت به سرانجام برساند ، صنعت قهوه ايران به مهران محمد نژاد افتخار مي كند. بعد از اين رویداد تعداد نمايندگان و شركتهاى توليد كننده خارجى در ايران به سرعت بالا رفت و صنعت قهوه ايران به سرعت در حال پيشرفت به جلو بود .
مهران بعد از مسابقات جهانى سياتل کشور امریکا به تهران بازگشت و اولين دوره باريستا كاليبريشن را در تاریخ ٠٨/١٤/٢٠١٥ ايران برگزار كرد ، تيم قهوه ايلى ايتاليا با هدايت و مربيگرى مهران توانست به مقام نخست در اولين مسابقات True Artisan Café ٠٦/١٧/٢٠١٥ در ايران دست پیدا کند ، در اولين مسابقات ملى جزوه/ايبريك ايران در ٠٢/٠٥/٢٠١٦ موفق به كسب مقام نايب قهرمانى ايران شد، داورى مسابقات حرفه اى ، برگذارى كلاسهاى معرفى قهوه در شهر هاى مختلف ايران و……
مهران تجربيات خود را با ديگر فعالان اين صنعت در ايران به اشتراك گذاشت ، اما در ٠٦/١٠/٢٠١٦ دوباره به سياتل آمريكا باز گشت، براى دنبال كردن هدف اصلى يعنى قهرمانى مسابقات باریستای جهان ، او مي گويد براى قهرمانى در مسابقات جهانى بايد فاكتورهاى گوناگونى داشته باشم از جمله :
– توانايى صحبت كردن به زبان انگليسى در سطح بالا .
– دسترسى به قهوه هاى گوناگون
– شركت در نمايشگاه هاى تخصصى اين صنعت .
– تكنولوژى روز ، گفتگو جهانی با ديگر فعالان اين صنعت .
و بسيارى ديگر از فاكتورهاى قهرمانى ، البته دست یافتن به مباحث بالا کمی سخت است ولی با تلاش و ممارستی که از خود می شناسم به آن دست پیدا خواهم کرد.
او مي گويد در حال حاضر مشغول به كارهاى تحقيقاتى در اين زمينه هستم و در كالج ادموند مشغول خواندن زبان انگليسى و مدیریت بازرگانی هستم ، همچنين عضو فعال هيئت علمى انجمن باريستا ايران هستم ، هدف ما كمك به بالا بردن سطح زندگى تمام مردم جهان است تمام كسانى كه در جهان قهوه مي نوشند و نه فقط قهرمانى زيرا آن به تنهاى گذراست.